Adrian Severin: „De ce să-mi fie ruşine că fac lobby? Toţi bărbaţii fac, dar nu recunosc”

Prins cu treburi ruşinoase pe la Parlamentul European, Adrian Severin s-a simţit dator să dea unele explicaţii referitoare la situaţia sa de lobbist ordinar: „Nu văd de ce ar trebui să-mi cer scuze că am făcut lobby. Eu fac lobby de la 14 ani şi nu mi-e ruşine cu asta. Toţi bărbaţii fac lobby, dar pe mine m-au prins… Dar asta e, numai eu sunt de vină pentru scandalul ăsta, că mi-am făcut-o cu mâna mea.”

Deşi implicaţiile politice ale gestului său sunt evidente, Adrian Severin e de părere că nu trebuie să facem mare caz din asta: „Să ştiţi că eu fac lobby de plăcere, nu pentru bani. Uneori mai fac lobby şi din plictiseală, doar aşa, ca să-mi umplu timpul. Mi se pare nedrept să fiu acuzat că am bătut palma cu englezii să le fac lobby contra cost. Eu nu am avut nicio înţelegere cu ei, practic am bătut palma de unul singur”, a mărturisit Adrian Severin.

Avocaţii lui Severin caută acum circumstanţe atenuante pentru clientul lor, încercând să se agaţe de orice: „Adrian Severin este foarte singur aici la Bruxelles, iar asta îl afectează enorm. Uneori face lobby şi de patru ori pe zi, dacă are ocazia. Are şi el nevoie de bani, ce vreţi să facă, să iasă pe stradă să dea în cap?”

Scris de TNR
23 martie 2011 17:03

Alte articole

Vezi mai mult