Adrian Sobaru a fost invitat de onoare la protestele de stradă din Grecia

Cunoscutul protestatar român Adrian Sobaru tocmai s-a întors din Grecia, unde a participat la manifestațiile de stradă. Sobaru a fost invitatul de onoare al sindicaliștilor eleni, care au vrut să aibă alături de ei un grevist cu nume. Fostul electrician de la TVR a încântat cu protestele lui mulțimea adunată pe străzi și, la sfârșit, le-a mulțumit pentru primirea caldă pe care i-au făcut-o.

“Vă mulțumesc că ați venit aici, să mă auziți cum protestez”, le-a strigat Sobaru de la balconul unei clădiri publice devastate de manifestanți. “Le mulțumesc și jandarmilor, care mi-au asigurat securitatea și nu au lăsat pe nimeni să mă bată în afară de ei.”

Sobaru a continuat mult timp să strige scandări antiguvernamentale de la balcon și la un moment dat chiar a amenințat că se aruncă.

Românul a avut parte de o coregrafie de zile mari. La sfârșitul protestului, el s-a ridicat deasupra mulțimii cu ajutorul unui jetpack, ca să pară că-și dă drumul de foarte sus. ”Zici că-i Michael Jackson”, strigau uimiți pensionarii greci din mulțime.

Mai amintim că în deschiderea protestului lui Sobaru au protestat medici atenieni care nu și-au mai încasat salariile din martie. La manifestațiile de stradă a fost invitată și învățătoarea din Caracal care a făcut greva foamei, însă românca nu s-a înțeles cu organizatorii la preț. Ei voiau să-i plătească doar biletul de avion și cazarea, nu și masa, ceea ce era inacceptabil.

Sobaru a precizat că visul lui e să protesteze pe marile străzi ale lumii. “Îmi doresc să protestez la Berlin, pe Unter den Linden,  și o sută de miii de oameni să mă aclame. Până atunci, am mult de muncă. E bine totuși să mă mai și menajez, ca să nu-mi stric portavocea.”

Scris de TNR
30 iunie 2011 00:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult