Afacerile lui Ceauşescu! Cu banii luaţi pe evrei şi nemţi a cumpărat ţigani din India

Este binecunoscut faptul că Ceaușescu a vândut evrei și nemți cât a fost președintele țării, însă nimeni nu spune nimic despre ce făcea dictatorul cu banii astfel obținuți. Un reputat istoric a descoperit că acei bani au fost folosiți de Ceaușescu pentru a cumpăra țigani din India.

”Ceaușescu era obsedat de demografie, el voia cu orice preț ca populația României să crească, deci e explicabil de ce a ales să folosească banii pentru a cumpăra țigani”, spune istoricul. ”Și datorită calităților de negociator, cu banii luați pe un evreu sau un neam cumpăra și câte 15 țigani. Asta a ajutat mut la creșterea populației din România.”

Un detaliu interesant este că uneori indienii nu aveau să-i dea rest lui Ceaușescu și atunci îi ofereau unguri. ”Foarte mulți unguri au ajuns așa în România”, explică istoricul. ”Ei erau dați rest la absolut orice, așa cum se dau la noi caramele sau gume, deci mulți unguri au ajuns în România nu pentru că i-a dorit cineva, ci pur și simplu pentru că ne-am trezit cu ei pe post de rest.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
8 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: Ceausescu evrei nemti tigan

Alte articole

Vezi mai mult