Alegeri anulate într-o comună din Ialomița după ce un mort a votat de două ori

Corectitudinea alegerilor locale din comuna ialomițeană Reviga este pusă la îndoială după ce un mort din localitate a fost surprins votând de două ori în aceeași secție de votare. Comisia de supraveghere a observat că pe listele cu alegători care au votat apare de două ori numele răposatului Tincescu Gheorghe (1931-2010).

Primarul ales al comunei ialomițene este de părere că frauda electorală este doar un caz izolat și nu ar trebui să-i dăm prea mare importanță: „E păcat că un astfel de incident afectează imaginea comunei noastre, care altfel este un model de democrație. La noi alegerile au decurs absolut normal, cetățenii decedați exprimându-și liber preferințele electorale. Dealtfel, prezența la vot a fost de peste 140% din cetățenii fără drept de vot, o cifră la care alte comune doar visează.”

Vecinii lui Gheorghe Tincescu spun despre el că era un cetățean model, cel puțin când trăia. „Îl cunosc foarte bine, am fost și la înmormântarea lui”, ne spune un domn pensionar. „Știu că despre morți se vorbește numai de bine, dar nimeni nu are dreptul să voteze de mai multe ori. Îmi pare foarte rău că a murit, dar dacă a greșit trebuie să plătească.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 iunie 2012 13:06

Alte articole

Vezi mai mult