Alegeri dezastruoase în țara vecină: pe primele două locuri au ieșit doi unguri

Situația internațională de la granițele țării se înrăutățește pe zi ce trece, așa cum arată ultimele evoluții geopolitice din zonă. Cel mai recent exemplu este cel din țara vecină, unde au avut loc alegeri în acest weekend iar rezultatul este nu doar îngrijorător ci de-a dreptul dezastruos.

Aparent, pe primul lor s-a situat un ungur, care a obținut cu partidul său o majoritate parlamentară de unguri în parlamentul de la Budapesta. Ce este și mai grav e că pe locul doi, adversarul său declarat, este liderul unei coaliții de partide care sunt pline de unguri, practic cel puțin 90% din parlament este unguresc.

Asta înseamnă că în realitate acei unguri vor face parte din comisiile importante din parlament, cum ar fi cea juridică, care avizează legi, legi date de unguri, fără îndoială, sau cea economică, în care mai mult ca sigur că ungurii vor aproba doar acele amendamente care fac pe plac ungurilor. „Ungurii vor ajunge să controleze parlamentul de la Budapesta și va trebui să trăim cu consecințele acestui fapt. Este Europa pregătită?”, a întrebat István Tárkányi, un ungur care urmărește cu atenție situația din Ungaria pentru că înțelege ce vorbesc ungurii între ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

4 aprilie 2022 14:00
Citește mai mult despre: alegeri unguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult