Alertă! Dacă pleci mai mult de 5 zile din Bucureşti, pierzi locul de parcare de la bloc

Vinieta specială pentru Capitală e doar începutul dintr-o serie de măsuri menite să rarefieze traficul din Bucureşti. Locuitorii care pleacă mai mult de 5 zile din oraş vor pierde din oficiu locul de parcare de lângă bloc plătit la ADP.

Aceştia pot face o cerere de recuperare la întoarcere, asta dacă locul mai e disponibil: “Îl vor putea recupera doar prin licitaţie, preţul pornind de la 500 lei şi vor avea prioritate membrii de partid”, spune Gabi Firea.

Dacă lasă maşina şi pleacă 5 zile, aceştia o vor găsi cu cauciucurile tăiate, primăria înfiinţând o companie specială pentru această operaţiune, Compania Municipală de Tăiat Cauciucuri. Sunt şi cazuri mai grave. O familie de bucureşteni care plecaseră 10 zile în vacanţă au găsit la întoarcere o maimuţă de la ADP călare pe maşină, lipea amenzi: “A trebuit să chemăm hingherii ca s-o dea jos”.

Măsura cu adevărat importantă va fi luată anul viitor, când va fi interzis moldovenilor să se mai stabilească în Bucureşti. Această decizie va diminua numărul locuitorilor cu 100.000 anual şi viaţa va deveni suportabilă în Bucureşti începând cu 2025, spun experţii.

Scris de TNR
16 august 2019 15:08
Citește mai mult despre: Firea

Alte articole

Vezi mai mult