Alertă! Din cauza caricaturii Charlie Hebdo, ura românilor față de unguri a atins un minim istoric

N-a fost nevoie de mare lucru ca românii să-și uite imediat tradițiile milenare. O singură mâzgăleală a unui caricaturist francez ne-a deturnat ura și atenția de la adevăratul dușman, unul de nădejde, în care s-au investit ani și energii aproape infinite, ungurii. Un raport al IRES arată că ura față de unguri a atins un minim istoric în aceste zile.

„Stați și vă certați cu francezii pe internet și uitați să urâți pe ungurii de lângă voi! Doar săracul Emil Boc, om cinstit, stă acum singur într-un birou și-și ține mânuțele încleștate în pumni să nu cumva să le pună ungurilor o plăcuță cu Kolozsvár la intrare în oraș. Restul, mucles, ați uitat pentru ce și-au dat sângele strămoșii”, a avertizat cunoscutul sociolog Vasile Dâncu de la Cluj.

Spre deosebire de francezi, o națiune care a scos capul în lume abia în ultimele secole, ungurii au apărut în sufletul nostru la nici 50 de ani după ce a apărut nația română, iar ura față de ei a trecut secole, imperii, republici, regimuri autoritare sau democratice, eoni! Chiar și filosoful Mihail Șora a comentat această situație pe Facebook, acesta spunând într-un status „Dragi prieteni, dă-i în p… mea pe francezi, hai să-i spargem la cimpanzeu pe unguri, să nu uităm de unde am plecat!”.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

15 iunie 2018 17:02
Citește mai mult despre: francezi unguri ura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult