Alina Mungiu-Pippidi acuză serviciile că a adus mii de tineri în barurile din Centrul Vechi

Președintele celui mai cunoscut think tank din România, Societatea Academică din România (SAR) și inițiatorul platformei civice România Curată, Alina Mungiu Pipoidi lansează un nou atac vitriolant la adresa tinerilor care au iești astăzi în stradă. Într-un editorial publicat pe site-ul său aceasta s-a întrebat, retoric, cine a adus miile de tineri care au ieșit în această seară la băut în centrul capitalei.

„Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă. Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă – n.r.), de exemplu”, a afirmat politologul.

Președintele Societății Academice Române a povestit despre dificultățile pe care le-a avut în momentul organizării protestelor împotriva exploatării zăcămintelor de la Roșia Montană și despre numărul uriaș de amenzi pe care le-au primit protestarii ca urmare, în timp ce alte proteste, pe care le bănuiește că nu au pornit de la societatea civilă, s-au desfășurat fără probleme și amenzi. „Să vedem câte amenzi se vor da în această seară. Am văzut tineri pe stradă și prin cârciumi discutând politică cu voce tare, fără să aibă un doctorat în politologie sau măcar un master în științe politice. Cine i-a adus acolo, cine i-a plătit și, mai ales, cine le-a plătit consumația. Acestea sunt întrebările la care societatea românească va trebui să răspundă în următoarele zile”, a adăugat Pippidi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

27 ianuarie 2017 19:01
Citește mai mult despre: pippidi servicii

Alte articole

Vezi mai mult