Amintiri de la Revoluţie: Perversul de pe Târgu Ocna, Geoană şi Giovanni Becali

Perversul de pe Târgu Ocna

Perversul: Am fost la baricada de la Inter, doamnă! Doi securişti dintre ei m-au apostat cu o mitralieră. Eu eram aşa cum mă vedeţi acum, la bustul gol, mă încălzisem pentru că jucam tenis în capătul străzii. Unul dintre securişti a ridicat mitraliera, am ridicat şi eu mâna şi am zis: “Hai, mă, trage, hai, trage la operaţie!” Medicii s-au chinuit foarte mult timp să-mi facă operaţia asta, ei au tras de m-au ciuruit.

Reporter: Păi de ce v-aţi dus acolo, ca să vă certaţi?

Perversul: Nu, doamnă! Eu veneam din capătul străzii, unde jucam tenis, şi am văzut că se adună grupuri de revoluţionari în Piaţa Universităţii. Când am ajuns, tata era pe jos, trăgea armata în el, şi mama la fel. Dumneavoastră, în locul meu, ce-aţi fi făcut?

Mircea Geoană

„Greşeala lui Ceauşescu a fost că, după ce lumea a ieşit în stradă la Timişoara, el s-a dus la Vântu. Nu ştiu ce-a căutat acolo, dar a fost o mare prostie din partea lui. La mitingul de pe 21 decembrie, din faţa CC-ului, manifestanţii au aflat de vizita lui Ceauşescu la Vântu şi gata, s-a terminat cu el. Stănculescu şi ceilalţi au câştigat puterea chiar dacă dăduseră ordin să se tragă în mii de copii.”

Giovanni Becali

„Ceauşescu era un amărât, un sărac, am impresia că şi puţea. Păi ăla nu era om, n-aţi văzut cum se îmbrăca? Eu pe vremea aia mergeam în Occident, luam masa cu Mourinho, cu Berlusconi. El cu cine mânca? Cu fi-su şi cu Leana! Era cel mai dictator prost. Păi ştiţi ce spuneau ceilalţi dictatori despre el? Un tiran, un beţiv, un afemeiat.”

Scris de TNR
22 decembrie 2010 16:12

Alte articole

Vezi mai mult