ANAF a lansat în sfârșit noul formular unic: o foaie pe care scrie ”M*ie contribuabililor!”

ANAF a decis să simplifice în sfârșit interacțiunea românilor cu statul, așa că a prezentat azi noul formular unic. De acum încolo cetățenii vor avea de completat un singur formular, pe care e scris mare și cât se poate de sugestiv ”Muie contribuabililor!”.

Noul șef ANAF, Ionuț Mișa, este cel care a prezentat formularul unic, dar n-a fost capabil să rostească nimic despre el, așa că doar a arătat formularul spre presă, a zâmbit tâmp, după care s-a retras. A vorbit însă purtătorul de cuvânt al ANAF.

”Credem cu tărie în informarea corectă a contribuabilului”, a precizat acesta, ”așa că am ales un mesaj prin care românii să înțeleagă ușor ce se întâmplă cu impozitele lor. Nu cred că e cazul să detaliez, e cât se poate de clar. Precizez doar că formularul nu poate fi completat on line, pentru că vrem ca contribuabilul să stea cu foaia în față, să vadă exact mesajul pregătit pentru el.”

Formularul unic nu e singura modificare care are loc la nivel de ANAF. Absolut toată legislația care are legătură cu instituția financiară va fi refăcută, să aibă și poze, astfel încât să înțeleagă și noul șef ANAF, Ionuț Mișa, despre ce e vorba în legi.

Scris de Calin
2 aprilie 2018 10:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult