Disperați după bani, pesediștii au dat o ordonanță de urgență care-i obligă pe copii să plătească un impozit de 40% pentru banii obținuți cu colindul, cu sorcova sau prin oricare alte metode specifice sărbătorilor de iarnă. Ordonanța mai stabilește că toți copiii care nu declară banii obținuți din colindat vor fi amendați drastic, cu sume care pot depăși cu mult ce-au adunat micuții de sărbători.

anaf_taxe_copii_colindat.jpg Pe lângă declararea banilor adunați din colindat, copiii vor trebui să facă și liste amănunțite cu toți adulții colindați, ca să fie impozitați și ei la rândul lor. ”La fel cum în cazul unui angajat plătește taxe la stat nu doar el, ci și firma, la fel e normal să fie și în cazul colindătorilor, să plătească atât ei, cât și persoana care le-a dat bani”, susține ministrul de Finanțe.

ANAF s-a conformat imediat și deja a început să trimită notificări tuturor copiilor din țară. Ba, mai mult, a dat dovadă de exces de zel și a trimis notificări inclusiv pentru bani câștigați în 2012, când unii dintre copii nici măcar nu știau să vorbească și nu aveau cum să meargă la colindat. ”Copiii nu votează, dar cu banii de la ei putem să dăm ajutoare sociale la votanții noștri”, au explicat pesediștii.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Monday, 08.01.2018 09:32 Politic

National Cinematografic