Anchete DNA în comunele unde peste 180% din locuitori au stat acasă la referendum

Procurorii DNA au chemat la audieri mai mulţi locuitori ai unor comune unde absenţa la vot a cunoscut cote incredibile. “Conform datelor BEC, în mai multe comune cu primari PDL, susţinătorii lui Băsescu au absentat atât de mulţi oameni încât au dublat practic numărul de puturoşi din localitate”, se spune în rechizitoriul întocmit de DNA.

Dealtfel există mai multe înregistrări video făcute de amatori care arată autocare cu turişti electorali care sunt purtaţi din comună în comună să stea acasă de ziua referendumului. “Au stat în case claie peste grămadă. Noi nu suntem o comună turistică, nu ştiu de unde au venit atâţia oameni”, spun câţiva uselişti dintr-o comună suceveană. În altă comună din acelaşi judeţ primarul a fost văzut ducând câteva topmodele în bikini cu care a stat acasă în ziua referendumului.

O altă problemă pe care trebuie s-o lămurească DNA este de ce, în foarte multe localităţi din ţară, printre cei care au stat acasă de referendum au fost şi minori sau persoane cu drepturile civile suspendate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 august 2012 10:08

Alte articole

Vezi mai mult