Andronescu: Bacul profesional le va pregăti pe tinere pentru cea mai veche profesie din lume

Într-un interviu recent, ministrul Educaţiei încearcă să îi convingă pe părinţii elevilor de liceu că Bacalaureatul profesional este o soluţie viabilă pentru odraslele lor. Tinerele absolvente vor fi cele mai tentate să aleagă această variantă: Bacul profesional va fi astfel conceput încât să le evalueze competenţa în cea mai veche profesie din lume.

“Multe absolvente nu vor să se înscrie la facultate, preferând să practice cea mai veche profesie din lume”, a explicat Andronescu. “E o profesie foarte căutată atât în ţară, cât şi peste hotare, iar sistemul de învăţământ din România trebuie să-şi asume pregătirea tinerelor în acest sens.”

Programa pentru Bacalaureatul profesional va fi, bineînţeles, adaptată domeniului. “Nu vor exista probe de literatură sau matematică, ele fiind înlocuite cu educaţie fizică şi lucru manual. Se va pune un accent deosebit pe probele orale, mai ales la limbi străine.” În plus, a fost propusă introducerea unei probe de biologie marină pentru a evalua cunoştinţele tinerelor despre peşti.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
21 septembrie 2012 17:09

Alte articole

Vezi mai mult