Atunci când chiar e nevoie, românii ştiu să-şi respecte trecutul, ba chiar mulţi găsesc puterea să nu uite şi nici să nu ierte. Au dovedit-o şi azi, 20 mai, când au rememorat cu scârba cuvenită câştigarea acum 26 de ani a primelor alegeri „libere” de către Ion Iliescu. În semn de omagiu pentru întâiul parşiv al ţării de la acea vreme, mii de români s-au perindat pe la locuinţa acestuia, aducându-i în dar tone de flori.iliescu_coroane_flori.jpg

Cele mai multe erau împletite cu măiestrie în buchete imense ce semănau izbitor cu nişte coroane sau jerbe, poate şi datorită ornării lor cu numeroase panglici negre cu mesaje de încurajare precum „Da’ mori odată, cârpă kaghebistă!”, „Crăpa-ţi-ar sinergia venelor!” sau „Băga-ţi-aş sula-n coaste prin inimă!”.

Nu au lipsit nici gândurile bune ale preşedintilor unor state europene, transmise într-o limbă uşor accesibilă lui Ion Iliescu: „Fac iu end dai, bici!”. Deşi mulţi s-ar fi aşteptat să predomine trandafirii, totuşi majoritatea coroanelor sunt alcătuite exclusiv din plante carnivore: „Sperăm ca măcar ele să-şi facă datoria, dacă tovarăşul ex-preşedinte tot nu dă semne că ne va părăsi prea curând”, au spus la unison românii patrioţi veniţi în pelerinaj la locuinţa lui Ion Iliescu.

Şi pentru că, la fel ca oricărei femei, şi dumneaei îi plac enorm florile, în această zi cea mai fericită a fost doamna Nina. Asta până când şi-a pus ochelarii să le vadă mai bine, rămânând uluită de forma buchetelor. Vizitatorii au liniştit-o însă repede, dându-i asigurări că acesta e trendul actual în materie de aranjamente florale oferite unui fost preşedinte de teapa soţului său, pentru a-i face ultimul drum dacă nu mai frumos, măcar cât mai grabnic.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Harald | Wednesday, 20.05.2015 22:53 Politic

National Cinematografic