Aniversarea poetului naţional: Vanghelie a organizat o sesiune de silabisiri pe versuri de Eminescu

Vrând să demonstreze la toată lumea, dar mai ales duşmanilor, că tot el rămâne “cel mai primarul fruntaş nu decât la faţadele blocurilor, ci şi ca cultură”, Marian Vanghelie dă încă o lovitură de imagine. Profitând cu abilitate de coincidenţa că astăzi se împlinesc nu mai puţin de 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, primarul sectorului 5 a organizat un amplu eveniment cu vădite tendinţe culturale.

Spectacolul s-a desfăşurat sub motto-ul “Opri-ţi grătarele, vorbeşte domnu Eminescul” şi a reunit nume grele ale Şcolii Generale 141 din cartierul Rahova. Printre cei prezenţi s-au numărat inclusiv colegii de clasă ai lui Marian Vanghelie, dintr-a III-a B, profil intensiv de aprofundare a cunoştinţelor de clasa a II-a. Primarul şi-a permis chiar generozitatea de a-l invita personal pe însuşi Amedeo Stângaciu, 9 ani, rivalul său în cursa pentru coroniţa de sfârşit de an. De altfel, Amedeo i-a fost şi adversar într-o serie de probe de foc desfăşurate pe versurile poetului nepereche: silabisit-viteză pe suport de hârtie, lectură fără urmărirea rândului cu degetul, respectiv recitare cu intonaţie şi mâinile pe lângă corp.

Deşi a ieşit învins detaşat în toate secţiunile evenimentului, Marian Vanghelie nu s-a supărat şi nici nu i-a ejaculat din sală pe cei prezenţi. “Deci mi-a plăcut foarte mult sărbătoarea care am făcut-o că mai mi-am ezersat calităţile natale care le am de la Mama Naturalistă. Cel mai m-am simţit bine când am silabisit strofurile din Ce dea lege, codrule!, da’ şi când a zis Amedeo din Odă la metrou artic aproape că mi-a dat lacrimile!”, conchide emoţionat Vanghelie.

Autor: Harald (aka Apatrid)

Scris de TNR
15 ianuarie 2014 12:01

Alte articole

Vezi mai mult