Antena 3, amendată de CNA pentru că a transmis o ştire obiectivă

Postul de televiziune Antena 3 a fost amendat de către Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru o relatare perfect obiectivă a ultimei şedinţe de guvern, care, în plus, a fost difuzată ziua, când putea fi urmărită de minori, afectându-le grav percepția asupra rolului mass-media în societate.

Ştirea, intitulată „Guvernul ia măsuri pe care unii experţi le consideră bune iar alții proaste”, s-a caracterizat, spun reprezentanții CNA, „prin echidistanță, imparțialitate, consultarea mai multor surse și a unor specialiști independenți și oferirea de informații suplimentare care să ajute telespectatorul să înțeleagă mai bine, toate lucruri inadmisibile la o știre de televiziune din România”.

Membrii ai conducerii Antenei 3 afirmă că redactorul responsabil a fost concediat și că ei nu pot înţelege unde a învățat acesta să facă televiziune. La rândul lor, reprezentanții Guvernului au declarat că au fost şocați extrem de neplăcut de modul obiectiv în care au fost tratați în ştirea respectivă și că sunt absolut dezamăgiți de faptul că acest post TV a devenit aservit informării publicului. În replică, conducerea Antenei 3 a spus că asemenea acuzații sunt absurde.

Scris de TNR
16 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult