Anunţul CCR produce indignare: Milioane de băsişti se plâng că au stat degeaba acasă

Anunţul făcut de Curtea Constituţională, de amânare a luării unei decizii în privinţa referendumului până în 12 septembrie, i-a umplut de furie pe milioanele de băsişti care au salvat statul de drept stând acasă pe 29 iulie.

“Sacrificiul nostru a fost în zadar. Am stat ore întregi în casă, m-am uitat la toate rahaturile la televizor, n-am ieşit nici să iau sifon să nu fiu tentat să votez”, a mărturisit un băsist sucevean. “Absenţa noastră a fost călcată în picioare. De-asta au murit atâţia oameni la revoluţie, să ajungem noi acum să trebuiască să votăm ca ultimii oameni?”, şi-a strigat amarul un băsist aflat la bere pe o terasă în Lipscani.

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat că va sesiza mai multe instituţii europene în privinţa invalidării absenteismului de la vot. “România a intrat pe un făgaş periculos, dacă începem să votăm nu mai există cale de întoarcere, o să ajungem ca dictaturile sud-americane”.

Mai mulţi băsişti au anunţat un protest mâine dimineaţă, ei urmând să stea acasă o zi întreagă. “Dacă lucrurile nu revin la normal protestul s-ar putea întinde pe mai multe zile. Nu contează cât de urât e afară, dacă plouă sau e caniculă. Stăm acasă cât e nevoie”, au precizat aceştia. În replică Ministerul de Interne a anunţat că a luat măsuri pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, mobilizând câteva mii de jandarmi la casele lor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

2 august 2012 18:08

Alte articole

Vezi mai mult