Ministrul recent demis de la Sănătate, Patriciu Achimaș-Cadariu, e doar ultimul dintr-o lungă listă de clujeni tâmpiți trimiși ”să facă treabă” la București. Înaintea lui au performat la fel de prost și alte produse ale Kolozsvárului – Emil Boc, Andrei Marga, Ioan Rus, Vasile Dâncu sau Rareș Bogdan, ca să numim câteva la întâmplare.

gloata_de_clujeni.jpg Iar acum, în sfârșit, s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple de mult. Cel mai relevant om al societății civile, Decebal Popescu, le-a cerut public clujenilor să nu-și mai trimită toți proștii la București, că oricum Capitala are suficienți proști și chiar nu e nevoie de alții noi.

”Dacă te uiți la ce oameni au trimis clujenii în București, ai impresia că e vorba de un plan elaborat, prin care Clujul vrea să decredibilizeze tot ce se întâmplă în București, ca să dea el bine prin comparație”, spune Decebal Popescu. ”Știu, însă, că e doar o coincidență, nu e nici un plan, că nu-i duce capul pe clujeni să facă ceva atât de elaborat.”

Decebal Popescu crede că a identificat o posibilă explicație pentru ceea ce fac clujenii. ”Pe vremea când orașul ținea de Ungaria, Clujul genera personalități. Însă, de când cu trecerea înapoi la români, orașul parcă s-a tâmpit. Nu insinuez nimic, doar constat niște evidențe”, a spus Decebal Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Thursday, 12.05.2016 13:53 Politic

National Cinematografic