Ardealul trebuie returnat Ungariei! În 100 ani n-am fost în stare să-i facem cadastru şi intabulare

Centenarul Unirii de la 1918 vine cu vești proaste pentru români, dar excelente pentru maghiari, adevărații stăpâni ai Transilvaniei. Pentru că regățenii n-au fost în stare în 100 de ani să cadastreze și să întabuleze Ardealul, acesta se întoarce la patria-mamă, Ungaria, potrivit unui tratat semnat înaintea Unirii.

”Am avut câteva încercări de întabulare. Se făcuse chiar și un studiu de fezabilitate de câteva sute de milioane de Euro, dar a fost pierdut și trebuie refăcut. Oricum, noi suntem în UE și granițele nu prea își au sensul. Ce contează dacă arăt pașaportul unui vameș ungur la Brașov sau la Nădlac? E tot aia”, explică Ministrul de Externe al României.

Revenirea Transilvaniei la Ungaria și lipsa cadastrului va însemna și că toate proprietățile românilor sunt deținute ilegal și vor intra automat în posesia statului ungar. Statul ungar asigură că va face tot posibilul pentru ca românii din Ardeal să se integreze bine în noua lor patrie. ”Vor fi trimiși în Mongolia, să înțeleagă mai bine poporul maghiar și după ce se întorc probabil vor fi uitat deja româna și se vor înțelege mult mai bine cu ungurii”, explică Viktor Orban, premierul Ungariei.

Scris de Ionut
25 iulie 2016 09:07
Citește mai mult despre: Ardealul ungaria Unire

Alte articole

Vezi mai mult