Ardelenii, reacție promptă după alegerile din SUA: ”Dic, bețaș, americanii au ales un negru!”

4 noiembrie 2008 este o zi pe care ardelenii nu o vor uita degrabă. La puțin peste 8 ani de când Barack Obama a devenit președinte al SUA, ardelenii reacționează și ei azi cu promptitudinea caracteristică: ”Dic, bețaș, americanii au ales un negru!” este expresia prin care ardelenii își arată uluială față de ce s-a întâmplat peste Ocean.

”No, tulai, da’ în se secol suntem de o ajuns un negru președinte în America? La vreme s-o abolit sclavia la ei, altfel nu-mi explic”, a detaliat purtătorul de cuvânt al ardelenilor de pretutindeni. ”Da’ nu-i bai, că «barack» e nume de pălincă de caisă în ungurește, deci sigur îi ceva de capul lui. Cu un nume ca ăsta, n-ai cum să nu faci treabă.”

Sunt însă și ardeleni reticenți, care nu văd cu ochi buni alegerea unei persoane de culoare în fruntea SUA. ”Tare mi-e că ăsta-i numa’ începutul”, crede un astfel de ardelean. ”Mi-e să nu vină și lucruri mai rele asupra Americii, dacă o luat-o pe panta asta, să alegem pe oricine. Ne-om pomeni peste niște ani că americanii o să aleagă președinte o femeie sau, Doamne feri!, pe Donald Trump.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
9 noiembrie 2016 16:04
Citește mai mult despre: alegeri SUA ardelean

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult