Armata română se modernizează: va înlocui armele de foc cu săbii, buzdugane şi suliţe

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, vrea să restructureze din temelii armata română, astfel încât aceasta să devină o forţă de temut pe plan mondial. Deşi spune că moştenirea pe care a primit-o e grea, el spune că asta nu face decât să-l  motiveze suplimentar. Ministrul este decis să modernizeze armata română şi spune că a găsit exact metoda prin care să facă asta. Concret, Gabriel Oprea vrea să să înlocuiască toată gama de arme de foc din dotarea armatei cu săbii, buzdugane şi suliţe.

De asemenea, se va renunţa la tancuri, avioane şi la flotă (aici va fi aplicat, cel mai probabil, modelul Băsescu). „Este o soluţie ingenioasă şi nici nu necesită fonduri mari. Fără să mă laud, e cea mai bună metodă să facem performanţă fără să cheltuim prea mulţi bani, mai ales acum, în perioadă de criză. Costurile cu înarmarea soldaţilor vor scădea considerabil”, s-a lăudat Oprea într-o conferinţă de presă.

El acuză miniştrii anteriori de la MApN că n-au învăţat nimic din istorie. „Când armata română nu avea arme de foc, era respectată. Nu uitaţi că Mihai Viteazul sau Ştefan cel Mare au repurtat victorii importante împotriva unor armate mult mai bine cotate şi mult mai numeroase. Însă de când armata română a trecut pe arme de foc, a ajuns ciuca bătăilor. Mă uit pe Discovery şi de fiecare dată când văd documentarul cu ofensiva nemţilor din Rusia mă apucă jena. Armata română prezentă acolo e dată exemplu negativ, fac ăia mişto de nemţi că ne-au lăsat să participăm alături de ei şi că mai mult i-am încurcat. E clar că decizia trecerii la arme de foc a fost pripită şi neinspirată”, crede Oprea.

El spune că ideea i-a venit după ce a văzut filmul Avatar, unde băştinaţii de pe Pandora i-au învins pe americani doar cu suliţe şi arcuri. „Un argument mai bun decât filmul Avatar pentru renunţarea la armele de foc nu există. Tocmai din cauza filmului voi înfiinţa şi o divizie de arcaşi, care va fi vârful de lance al armatei române. Nu peste mult timp, lumea va vorbi cu respect de arcaşii români”, a spus Oprea în încheierea conferinţei de presă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
25 mai 2010 22:00
Citește mai mult despre: armata avatar istorie ministru modernizare sabie sulita

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult