Armata României se echipează de război! Muzeul Militar va fi închis o vreme, din lipsă de exponate

Fanii armelor de epocă trebuie să se grăbească dacă vor să-şi mai vadă exponatele preferate! În urma escaladării tensiunilor de la graniţa de est, Muzeul Militar din Bucureşti ar putea fi închis câteva luni, tehnica militară expusă – de la archebuze şi iatagane până la motorul cu aburi al singurului tanc românesc din Primul Război Mondial – urmând să fie rechiziţionată pentru echiparea armatei, spune CSAT.

“Ne pare rău pentru părinţii care voiau să-i ducă pe cei mici la muzeu, dar în aceste vremuri tulburi nu putem echipa Armata cu o praştie, o suflătoare de cornete şi o scândură cu un cui ruginit”, confirmă g-ral Deceneu Petrescu. “Avem nevoie de dotările moderne pe care doar Muzeul Militar ni le poate oferi. Sigur, ne va lua ceva să ne obişnuim cu ele, dar a venit vremea să păşim în secolul al XVI-lea.”

Pe lângă halebarda renascentistă, tunul pe care a călărit Ecaterina Teodoroiu şi o jumătate de caschetă sovietică din anii 50, Ministerul Apărării a confiscat din muzeu chiar şi diorama cu atacul de la Smârdan, experţii încercând în prezent să stabilească dacă o putem folosi pentru a ne înspăimânta duşmanii.

ERATĂ: Armata nu va rechiziţiona echipament de la Muzeul Militar, ci de la Muzeul de Istorie

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
28 aprilie 2014 16:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult