Asaltul final. Azi le trimitem austriecilor sacoșa de rafie cu ouă și o găină vie

Se încearcă totul! Azi pornește spre Viena sacoșa strategică de rafie, plină ochi cu ouă de-alea bune de țară, precum și o găină vie, ca să fie bine pe Schengen. Diplomații români vor încerca ceva pe holul Guvernului austriac și dacă e lume și nu merge, atunci îl vor aștepta pe cancelar direct în parcare lângă portbagaj.

”Vom trimite o delegație numeroasă ca să facă un paravan, să nu se vadă negocierile intense și transferul sacoșei”, susține ministrul de externe Aurescu. El precizează că se va merge pe o abordare emoțională, direcționată pe atuurile strategice ale României: mâncarea bio, slănina, pălinca și cârnații. ”Sunt convins că în momentul în care va mirosi o slană făcută cum trebuie, cu boia, cu usturoi, domnul cancelar Neckerman își va schimba radical opinia”, spune Aurescu.

Diplomații români vor folosi formula clasică ”Haideți domn Cancelar, că suntem băieți serioși, lăsați așa, să fie bine și Doamne-ajută! Să fie totul în regulă cu astea, cu Schengenul”. Chiar și premierul Marian Ciucă, care a gustat din produsele din sacoșă, susține că în felul acesta vor avea succes.

Context: Ministrul de Interne al Austriei, Mohamed Auda Abu Taye, susține în continuare că problema aderării la Schengen o reprezintă migranții din Orientul Mijlociu, iar aderarea României ar duce la creșterea numărului de migranți musulmani, lucru care nu e dorit de Austria.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 decembrie 2022 15:19
Citește mai mult despre: aurescu Austria Schengen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult