Asociaţia Accept susţine că cine nu e tolerant cu homosexualii e ţigan

Asociaţia Accept a demarat o nouă campanie prin care vrea sa promoveze drepturile minorităţilor sexuale. De acum încolo, cine are ceva împotriva homosexualilor va fi catalogat drept ţigan. Accept îi încurajează pe români să îi facă ţigani pe toţi mârlanii înapoiaţi care nu sunt de acord cu relaţiile între persoane de acelaşi sex.

Florin Buhuceanu, preşedintele asociaţiei Accept, a explicat această strategie: “Aţi văzut vreodată vreun ţigan homosexual? Eu nu. Aşa am ajuns la concluzia că ţiganilor din principiu nu le plac homosexualii. Practic, nu poţi să fii ţigan şi să iubeşti homosexualii, aşa ceva e imposibil. De aici până la ideea campaniei nu este decât un singur pas: Dacă ai ceva cu homosexualii, sunt şanse să fii ţigan, dacă nu cumva chiar eşti şi umbli cu cioara vopsită.”

Nu toată lumea e de acord cu iniţiativa Fundaţiei Accept. Membrii grupării Noua Dreaptă nici nu vor să audă de ideea trăsnită a lui Buhuceanu. Ei susţin că îi urăsc în egală măsură şi pe ţigani şi pe homosexuali şi spun că le e foarte greu să se decidă de partea cui să fie.

Iată ce a declarat un membru al Noii Drepte: “În acest război al declaraţiilor, prefer să îmi păstrez neutralitatea. Nu-mi plac nici homosexualii, nici ţiganii. Nu vreau să fie nevoie să aleg una dintre tabere, că dacă nu te duci cu plăcere în tabără, degeaba te duci.”

Mădălin Voicu a declarat că demersul Accept este unul profund rasist: “Nu mi se pare normal ca românii care nu suportă homosexualii să fie făcuţi ţigani.Corect ar fi să se folosească titulatura de romi.”

Scris de TNR
15 decembrie 2010 16:12

Alte articole

Vezi mai mult