Atenție! Dacă ai semnat pentru referendum, nu mai trebuie să mergi la vot! Se consideră că ai votat deja

Organizarea referendumului pentru definirea familiei pe 7 octombrie reprezintă o veste bună pentru toți cei care au semnat, care vor avea o zi liberă de la stat în acea zi. Asta pentru că ei nu mai trebuie să se ducă să mai voteze încă o dată, legea electorală prevăzând că votul lor este deja considerat valabil.

Pentru a fi validat referendumul are nevoie de 6 milioane de voturi, dar dacă acesta vine în urma unei inițiative cetățenești, semnăturile se consideră voturi, așa cum a stabilit și Curtea Constituțională anul trecut când a confirmat că semnăturile sunt valabile. Astfel se asigură că voința cetățenilor nu poate fi încălcată printr-o eventuală fraudă la urne. 

Totuși, dacă cei care au semnat pentru referendum simt nevoia să meargă la vot, să reconfirme alegerea, atunci ei trebuie să știe că buletinul de vot trebuie ștampilat pe fiecare pagină ca să fie valabil. Dacă nu este ștampilat în căsuța cu alegerea făcută și în colțul fiecărei pagini pe față-verso există riscul falsificării acestuia și înlocuirea lui cu unuia care are un vot pentru căsătoriile gay!

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

14 septembrie 2018 13:09
Citește mai mult despre: important referendum semnatura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult