Atenţie: Facebook e spaţiu public! Românii cu poze de profil în care fumează, pasibili de amendă

Ştiai că Facebook e spaţiu public şi, implicit, fumatul pe Facebook e strict interzis? Mii de români au aflat astăzi pe pielea lor acest lucru, alegându-se cu amenzi usturătoare pentru că apăreau cu ţigara în gură în poza de profil.

Potrivit noii legi a fumatului, la prima abatere primeşti un simplu “poke”, însă mulţi români nici nu observă acest lucru, explică liderul comisiei pentru Facebook din Senat, Samuel Moise. “Ulterior, un agent al Poliţiei îţi cere prietenia şi îţi trimite procesul verbal. Dacă nici atunci nu-ţi schimbi poza cu una în care ai încetat să mai pufăi, plăteşti între 500 şi 10.000 de lei, plus suspendarea contului timp de 3 zile.”

“E plin de copii pe Facebook, riscă să se intoxice de la pozele fumătorilor, mi se pare o lege binevenită”, a declarat un membru al Asociaţiei Române pentru Totalitarism Aplicat. “Cine nu vrea să se lase de fumat în poze n-are decât să iasă la o ţigară în frig, pe Google Plus.”

Unii fumători au semnalat faptul că un cont de Facebook are un singur perete, deci nu se încadrează în definiţia spaţiului public închis, însă amenzile i-au usturat şi pe ei rapid şi fără discriminare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
6 aprilie 2016 17:04
Citește mai mult despre: facebook fumat fumatori interdictie spatiu public

Alte articole

Vezi mai mult