Au început admiterile: 6 pe un loc la McDonalds, 13 pe un loc la Dristor Kebab

Elevii nu au ieşit încă din febra examenelor. La nici câteva zile de la încheierea oficială a Bacalaureatului au început deja admiterile în cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din ţară. Bătălie mare se dă pe specializările de „mânuitor de macetă” la Șaormeriile Dristor Kebab şi de „întorcător de burgeri” la Universitatea Româno-Americană McDonalds.
Părinţii se plâng că, în continuare, sistemul de învăţământ este depăşit şi nu-i pregăteşte pe tineri pentru studii superioare. „L-am meditat pe ăsta micu’ un an întreg, că la şcoală nu-l învaţă nimic. Ce integrale, derivate şi ethosul lui Dionis, dacă nu ştie cum se ţine o spatulă în mână. După 12 ani de şcoală ţine mătura invers”, s-a plâns un părinte care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

O parte din elevi au fost însă avantajaţi, părinţii lor trimiţându-i la practică încă de la începutul primăverii. „Am învârtit micii pe grătar începând cu 1 mai şi până acum, în fiecare weekend, fie ploaie, fie soare”, s-a lăudat un tânăr bucureştean.

Concurenţa este extrem de mare în acest domeniu educaţional pentru că, spre deosebire de cel clasic, nu se intră pe bază de dosar şi, după trei ani de studiu chiar ştii o meserie, nu ieşi jurnalist sau un şomer similar.

16 iulie 2013 12:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult