Austria cere realipirea judeţului Ungaria la patria mamă

Recentele declaraţii ale unor oficiali maghiari privind reviziurea graniţelor Ungariei au atras deja atenţia cancelariilor occidentale. Astfel, într-o conferinţă de presă, cancelarul austriac Arnold Schwarzenegger a anunţat că vrea Ungaria înapoi: “După al doilea război mondial am fost ocupaţi cu actele şi acum ne-am adus aminte că am uitat ceva prin Europa de Est. E vorba de landul austriac Ungaria, pe care îl vrem acum realipit patriei mamă”.

Cancelarul austriac a fost, dealtfel, extrem de uimit de declaraţiile oficialilor maghiari. “Habar n-aveam că ungurii au deputaţi, nu ştiam că există o astfel de formă de administrare locală. Din câte ştiu eu, în România, judeţul este administrat de un Consiliu Judeţean. Ce fel de fraude au fost la referendumul din România de au ajuns judeţele să aibă deputaţi?”

Austria a început deja demersurile diplomatice cu guvernul de la Bucureşti pentru cedarea Ungariei. “Ştim că, în 1919 aţi ocupat mişeleşte teritoriile noastre din câmpia Panonică şi tot timpul aţi avut armate staţionate pe judeţul nostru de la graniţă. Trebuie să ne înţelegeţi, pentru noi Ungaria e cum e pentru voi Moldova. Ştim că ăia de-acolo sunt mai proşti, da’s ai noştri”, au spus oficialităţile austriece.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 august 2012 15:08

Alte articole

Vezi mai mult