Autonomia, respinsă. Locuitorii din Ținutul Secuiesc amenință că intră în șomaj etnic

Protest în Secuime. Populația maghiară amenință că va intra în șomaj etnic pentru că proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc a fost respins. Ungurii vor înceta toate activitățile specifice etniei lor, adică nu își vor mai răsuci mustățile, vor renunța complet la plimbările cu calul prin stepă și la scos miezul din cozonaci ca să fie transformați în kürtőskalács.

În tot Ținutul Secuiesc pot fi văzuți maghiari care sunt îmbrăcați ostentativ în haine normale, și nu în costumele lor populare tradiționale, pe care le poartă în mod normal. Ei stau la poartă și se uită încruntați, semn că șomajul etnic se intensifică.

Secuii insistă ca șomajul etnic să le fie totuși achitat de statul român, pentru că în zonă singurele resurse sunt pășunile și oalele de Korund. Statisticile arată că 90% din secui sunt săraci, catolici dar și bugetari. Încă nu se știe dacă secuii vor renunța la o altă ocupație specifică lor, și anume uneltirea.

Experții sugerează că secuii vor rămâne în șomaj etnic până la primele alegeri, când nu se vor mai putea abține și vor merge să susțină UDMR-ul, moment în care șomajul etnic va înceta.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
30 aprilie 2020 10:05
Citește mai mult despre: secui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult