Autorul atentatelor din Norvegia a fost eliberat, dar nu are voie să părăsească Oslo

În urma audierilor de ieri, procurorii au decis să nu ceară mandat de arestare pentru 29 de zile pentru Anders Breivik, monstrul din Oslo, cum îl alintă jurnaliştii tabloidelor norvegiene.

Procurorul general, Landun Peters, a declarat după audieri: „Omul şi-a recunoscut fapta, e tânăr, are şi două pisici acasă, nu putem acum să-l omorâm pentru ce a făcut. Plus că – şi nu aş vrea să fiu înţeles greşit – a avut motivele lui pe care noi, chiar dacă nu suntem de acord cu ele, le respectăm. Şi, până la urmă, răul a fost făcut”. Judecătorul care l-a eliberat a punctat şi el: „Trebuie să privim înainte. Ce a fost a fost… Haideţi să nu dezgropăm morţii”.

Deşi a fost eliberat, monstrul din Oslo nu poate însă părăsi localitatea, chestie care, spun psihologii, s-ar putea să pună o presiune mare asupra sa şi să se ajungă la cine ştie ce nenorocire.

Contactat telefonic, Anders Breivik ne-a mărturisit: „Acum, tot ce vreau este să petrec câteva zile liniştit, alături de cei dragi din familie, căci familia e cea mai importantă”.

Scris de Mihai
26 iulie 2011 14:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult