Auzind că la Charlie Hebdo vin acum multe donaţii, Patriarhul Daniel l-a desenat şi el pe Mahomed

Orice pentru un pumn de dolari! Aflat în Seychelles la un simpozion de teologie, Patriarhul Daniel a întâmpinat cu mult interes vestea că redacţia Charlie Hebdo primeşte azi „o grămadă de donaţii” din partea altor trusturi de presă, dar şi a corporaţiilor precum Google.

„300.000 de dolari de la Google? Pentru nişte desene?”, a întrebat întâistătătorul Bisericii Ortodoxe. Deşi apropiaţii săi l-au avertizat că întreaga poveste e mult mai complicată şi implică pierderi de vieţi omeneşti, Preafericitul a insistat să nu fie bătut la cap cu detaliile. „Aduceţi-mi o coală şi un pix! Vă fac un Mahomed de vă c…ţi pe voi!”, a exclamat acesta în continuare, frecându-şi mâinile.

„Poftim!”, şi-a contemplat Patriarhul capodopera câteva minute mai târziu, având grijă să noteze pe spatele imaginii revoltătoare datele exacte ale contului bancar unde aşteaptă acum „gârla de piţule”.

Într-un gest firesc de solidaritate, Guvernul României a donat şi el o sumă considerabilă jurnaliştilor de la Charlie, dar banii au ajuns tot la Catedrala Neamului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
11 ianuarie 2015 09:14

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult