BAC-ul de toamnă! SRI publică primele stenograme cu interceptările elevilor care şi-au suflat!

Anunţul Ministerului Învăţământului şi Internelor, privind monitorizarea cu microfoane a BAC-ului din 2014, dă deja primele roade. Vrând să nu rateze un întreg sezon de interceptări, SRI a făcut Ministerului o surpriză, montând microfoane în sălile de examen încă din această sesiune. Agenţii SRI au plasat dispozitivele de ascultare în cele mai inedite locuri, precum interiorul cretei colorate, lambriurile recent montate din fondul clasei sau chiar locurile de făcut sex din toalete.

Rezultatele nu au întârziat să apară, majoritatea elevilor fiind interceptaţi suflându-şi la proba scrisă de limba română. Reprezentanţii SRI afirmă chiar că liceenii au folosit în permanenţă un limbaj cifrat. „Doar naivii ar putea crede că tinerii erau disperaţi să afle de la colegi ceva cât să scrie de-un 5. De fapt, analiza înregistrărilor arată că sigur au folosit coduri secrete. Curios e că până la urmă mulţi au dat foile goale, dar asta nu mai ţine de competenţa noastră”, afirmă un agent sub acoperire audio.

Conform decodificării interceptărilor, sintagmele cel mai des folosite de elevi au fost: “Zi, bă, şi mie ceva, că te tai!”, care insemna, de fapt, “Tăierea salcâmului din “Moromeţii” închide în sine un dramatism sacrificial comparativ cu o moarte umană.” “Dă-te să văd şi io de la tine, să moară familia mea!” echivalează cu “Planul narativ urmăreşte delicata poveste de dragoste dintre doi orfani, Felix şi Otilia.” În timp ce “…valenţele socio-psihologice în “Moara cu noroc” vizează banul ca incipit al dezumanizării…” era transmis de un simplu “Coae, tu cât ai dat la ăştia să treci?”.

Autor Harald (aka Apatrid)

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 august 2013 08:08

Alte articole

Vezi mai mult