Baconschi: Nu ştiu dacă am fost demis, încă nu am deschis telefonul

Cu toate că presa a anunţat drept certă demiterea ministrului de externe Theodor Baconschi printr-un SMS trimis de Emil Boc, şeful diplomaţiei româneşti a declarat acum câteva minute că nu ştie nimic despre asta. „Nu mi-am deschis azi mobilul”, a spus Baconschi, „habar nu am dacă am fost demis sau nu. Oricum, nu e ceva serios până când SMS-ul nu e publicat în Monitorul Oficial”. Baconschi a mai anunţat că îşi continuă mandatul în fruntea externelor până la momentul la care îşi va deschide telefonul iar asta nu se va întâmpla foarte repede dat fiind că acum e la Bruxelles şi şi-a uitat încărcătorul acasă, în România.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a confirmat revocarea lui Baconschi din funcţie. Prim-ministrul spune că nu prea mai avea minute, de aceea a preferat să-l anunţe pe Baconschi prin SMS. „Mai era şi varianta să îi dau bip, să mă sune el înapoi”, spune Boc, „dar mi s-a părut urât să-l anunţ pe banii lui că îl demit. Oricum, am zis să-i mai descreţesc fruntea, aşa că am început SMS-ul cu «Teodore, ai cont pe BestJobs?»”

Cristian Diaconescu, favorit pentru a-i urma lui Baconschi la şefia externelor, se pare că va fi şi el anunţat de numire tot într-un mod necovenţional.”Aştept să fiu tag-uit pe Facebook într-una din pozele cu mine drept «Noul ministru de externe»”, a spus Diaconescu.

Scris de TNR
23 ianuarie 2012 16:01

Alte articole

Vezi mai mult