BNR a anunțat o nouă emisie monetară precum și o modificare destul de substanțială a uneia din cele mai folosite bancnote din România, cea de un leu. Astfel, pe bancnotă va apărea chipul lui Nicolae Iorga un pic modificat și o inscripție simplă care să-i aducă aminte românului cine este.

bancnota_saracule2.jpg „Totodată am zis să facem și o serie de economii și nu vom mai pune vreun element de securitate pe bancnotele de un leu, că oricum nu valorează mai nimic. Trebuie să fii prost să încerci să falsifici o bancnotă de 1 leu, râde lumea de tine”, a declarat viceguvernatorul BNR, Adrian Vasilescu.

Tot pe aceeași linie a economisirii, textul „Săracule!” nu va mai fi imprimat în relief ci scris cu carioca de o serie de angajați de la Dragonul Roșu. Când scrisul se va șterge bancnota va deveni invalidă. Mesaje similare vor fi puse și pe monedele de 50 de bani, pe care va scrie „Du-te, mă, la muncă” și pe cele de 10 bani pe care va scrie „Nu fi prost, nu mai da bani la cerșetori, prostule”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 08.11.2015 15:47 Politic

National Cinematografic