Barack Obama, mesaj emoţionant de Ziua Limbii Române: “Partikip!”

Credeaţi că marele nostru prieten din Vest ne lasă pe mâna ruşilor? Din contră! De Ziua Limbii Române, preşedintele american Barack Obama a postat pe Facebook un scurt mesaj adresat românilor, uimindu-i pe internauţii de pretutindeni: “Partikip”.

“Habar n-aveam că ştie româneşte. E cel mai tare! Şi eu partikip!”, a declarat un tânăr din Bucureşti, pătruns până la nivelul rinichilor de un fior patriotic.

“Astăzi, Obama i-a dat cea mai bună lecţie ambasadorului american din Moldova: i-a amintit că, de ambele părţi ale Prutului, partikip se scrie şi se citeşte la fel”, au apreciat anumiţi specialişti.

Alţii au comparat gestul lui Barack Obama cu al Papei Francisc, care în urmă cu câteva luni a stricat “Bă Cristi!” în timpul liturghiei, în semn de solidaritate cu imigranţii români din Italia. “Cei mai bătrâni şi-l amintesc şi pe Bill Clinton zicând-o pe aia cu ‘Moş Crăciun şi prietenii săi’ chiar înainte să ne primească în NATO. Avem mulţi prieteni peste hotare”, a explicat Decebal Popescu, expert în diplomaţie.

“Csf? Ncsf”, a comentat Vladimir Putin, admiţând că americanii i-au luat-o înainte la faza asta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
31 august 2016 13:14
Citește mai mult despre: americani facebook limba romana obama partikip

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult