Bărbaţii cer regionalizarea României în funcţie de etichetele de pe sticla de băutură

Mii de bărbaţi din toată ţara au semnat o petiţie prin care cer reorganizarea administrativă a României pe în baza unor criterii de bun simţ. “Sunt multe regiuni în ţara asta cunscute doar după eticheta de pe sticlă. Ce ştiţi altceva despre Sălaj în afară de ţuica de Zalău?”, a declarat Decebal Popescu, liderul bărbaţilor care a propus această regionalizare.

Astfel, de exemplu, regiunea Azuga se va întinde pe actualul teritoriu al judeţelor Prahova şi Buzău. La nord va fi regiunea Ciucaş, apoi regiunea autonomă Ciuc-Harghita la pet (semi-autonomă). Şi mai la nord, regiunile Lechinţa şi Bergenbier. În vestul ţării vor apărea regiunile Timişoreana, Dealul-Mare şi Zaiberia. În Nord-Vest, regiunile Zalău, Bihor, Burger şi Barack Palinka. Alte regiuni vor fi Murfatlar, Drobeta, Moldova şi, fireşte, o mega-regiune “De pufoaică”.

“În felul ăsta şi expresia “A face naveta” ar avea, în sfârşit, o logică administrativă. Apoi, de-a lungul timpului, populaţiile au migrat pe teritoriul ţării, băuturica, mai puţin. De exemplu, indiferent ce locuitori au fost în sudul Transilvaniei, saşi, unguri sau români, ca să iasă bine tăria tot trebuie s-o tragi de două ori prin cazan. Reţeta nu s-a schimbat de milenii”, a explicat Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
4 aprilie 2013 12:04

Alte articole

Vezi mai mult