Băsescu: Arafat e binevenit să revină în minister, avem pentru el un post de ţap ispăşitor

Schimbare de atitudine la Cotroceni! După protestele din ultimele zile, preşedintele a declarat că vede cu ochi buni o revenire a lui Raed Arafat în conducerea Ministerului Sănătăţii, ba chiar e dispus să-i ofere o funcţie superioară celei dinainte. „E vorba de o poziţie proaspăt creată”, spune preşedintele, „cea de ţap ispăşitor”.

Potrivit lui Băsescu, această funcţie a fost introdusă în organigrama Guvernului ca o consecinţă a protestelor din ultimele zile. „După ce am văzut manifestaţiile care cereau demisia mea, am ajuns la concluzia că se impune să găsesc un ţap ispăşitor”, spune preşedintele. „Dat fiind că tot se scandează numele lui Raed Arafat, de ce să nu fie dânsul, are toate calităţile necesare. Actuala guvernare are foarte multe vini, pe care sper că i le putem pasa domnului Arafat, pare un om responsabil, plus că aşa n-o să se mai spună că punem numai oameni de-ai noştri în poziţii importante”.

Traian Băsescu spune că are şi o soluţie pentru cazul în care fostul subsecretar de stat nu va accepta să se întoarcă în minister. „Dacă nu vrea Arafat postul de ţap ispăşitor, sunt convins că Emil Boc o să accepte şi această răspundere, practic el s-a născut pentru o funcţie de acest gen.”

Scris de TNR
17 ianuarie 2012 13:01

Alte articole

Vezi mai mult