Băsescu, asistat de Merkel, a condamnat nazismul în Parlament

Preşedintele Băsescu a condamnat azi nazismul, în cadrul unei şedinţe speciale a Parlamentului. La eveniment a fost prezentă şi Angela Merkel, care nu ştia nimic despre acest lucru. Ea nu fusese avertizată că în Parlamentul României se emit sentinţe împotriva regimului nazist şi nu prea a ştiut cum să reacţioneze. Vizibil încurcată, Angela Merkel a dat din cap aprobator, în semn că da.

Luat pe sus de febra condamnării regimului hitlerist, Băsescu le-a transmis un mesaj tuturor neonaziştilor din fosta Germanie de Est: „Vă aştept la ţepe, în Piaţa Victoriei!” Preşedintele a spus, înainte de toate, că regimul nazist a fost un regim criminal, chiar daca nu este evident acest lucru.

“Mulţi uită că din cauza nazismului au murit oameni!” a tunat Băsescu.

Preşedintele a mai amintit că regimul nazist a fost nelegitim, “de import”, adus din afara Germaniei, de un austriac. În timp ce Băsescu tuna de la tribuna Parlamentului, prin faţa lui se perinda Antonescu. Liderul liberal a făcut un circ de nedescris, purtând prin sala de şedinţe un cearşaf pe care era desenat Băsescu în spatele unor gratii, în sensul că l-ar vrea la puşcărie sau ceva de genul ăsta.

Condamnarea nazismului a fost întâmpinată cu fluierături de susţinătorii lui Antonescu. Norica Nicolai i-a adresat preşedintelui cuvinte injurioase, dar Băsescu nu şi-a pierdut cumpătul:

“Doamnă Nicolai, nu e nevoie să vorbiţi aşa de urât ca să dovediţi că sunteţi bărbat.”

La sfârşitul şedinţei, Băsescu a anunţat că va condamna şi regimurile fanariot, sclavagist, feudal, iacobin, carlist şi iobăgia. Totuşi, următorul pe lista preşedintelui este regimul disociat, care a încălcat un drept fundamental, acela de liberă asociere.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 octombrie 2010 13:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult