Băsescu: Constituția înseamnă multă birocrație inutilă

Traian Băsescu a declarat că ar trebui să renunțăm la Constituție, deoarece ea presupune multă birocrație.

“Mereu când am avut o inițiativă, Constituția mi-a pus bețe în roate”, a declarat președintele. „Poate că unele lucruri nu se văd, dar a trebuit să obțin tot felul de aprobări de la Curtea Constituțională. Am avut mult de alergat, ce să mai. Sunt sigur că cetățeanul de rând nu s-a confruntat până acum cu problemele astea, dar dacă ești om politic întreprinzător, decis să pună mâna pe cât mai mult putere, te lovești de tot felul de piedici din partea statului.”

Președintele nu înțelege de ce, pentru a conduce țara, e nevoie de atâta hârțogăraie. Practic, pentru fiecare decizie pe care o ia, el trebuie să se asigure că nu contravine niciunui principiu din Constituție, de parcă asta ar conta.

“Pe mine mă deranjează Constituția ca simplu cetățean, să nu vă gândiți că vorbesc acuma ca dictator sau mai știu eu ce. Chiar îi rog pe românii de rând să se pună în situația mea. Trăim într-o democrație, oricare din ei poate să ajungă în funcție de președinte. Le-ar conveni ca cineva să-i jeneze în timp ce ei vor să pună mâna pe cât mai multă putere?”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
22 iunie 2011 07:06

Alte articole

Vezi mai mult