Băsescu despre beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea: „Eu umblu rupt de beatificat toată ziua!”

Mai mulți politicieni români, dar și Patriarhul Daniel Ciobotea au fost invitați de Papa Benedict la procesiunea de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea care are loc la Vatican. Iată ce au declarat fiecare la plecarea de pe Otopeni.

Adrian Năstase: „Îmi plac adunările de popi. Mereu îl auzi pe câte unul strigând: „Băi, popo!” Poți să întorci capul și să te uiți cine a strigat fără să te faci de râs. Asta înseamnă religie modernă, europeană.”

Marian Vanghelie: „Am înțeles că Papa Ioan Paul al II-lea e făcut sfânt. O singură întrebare aș avea: Nu cumva, conform normelor Academiei Române, „sfânt” se scrie corect cu „u”, adică „eu sfunt”?”

Traian Băsescu: „Se face prea mult tam-tam cu beatificarea asta. Păi eu pe la 11, hai 11 jumate dimineața, sunt deja beatificat și nu mai fac atâta caz.”

Roberta Anastase: „Sunt foarte onorată să particip. Însă nu știu de ce mi-au trimis 16 invitații. Am numărat-o de nu știu câte ori și tot 16 îmi iese.”

Elena Udrea: „Profit de această vizită la Vatican ca să închei câteva contracte. Vreau să aduc mii de popi de la Vatican să-și facă concediul pe litoralul românesc. O să le zic că e păcat să nu vină.”

Patriarhul Daniel: „Vreau să discut cu Papa Benedict o chestie pentru Paștele care vine. Dacă ne dă lumină mai ieftin decât la Ierusalim, mergem și luăm de la ei.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
1 mai 2011 10:05

Alte articole

Vezi mai mult