Băsescu neagă recesiunea: „De fapt economia crește, dar în celălalt sens!”

Deși datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că România a intrat iar în recesiune economică, președintele Băsescu a încercat din răsputeri să ne convingă că în realitate economia este pe drumul cel bun, dar nu înțelegem noi. Invitat într-o emisiune TV, președintele a explicat: „Un minus 0.3% nu înseamnă obligatoriu scădere economică. Dacă eliminăm toate conotațiile negative ale minusului din față, atunci o să observăm că de fapt avem o creștere economică de plus 0.3%! Am dreptate, domnule Radu Moraru?”

Președintele României a mai explicat și că părțile bune ale recesiunii sunt întotdeauna ignorate de către presa aservită mogulilor. „Prin astfel de atitudini inducem ideea total greșită că recesiunea e un lucru rău. Sincer, mie îmi pare rău că nu avem -5% sau -6% la sută, să fi văzut atunci creștere economică!”

În finalul emisiunii, Traian Băsescu a adresat câteva întrebări incomode actualului guvern: „De ce le tot spuneți oamenilor că leul scade în raport cu euro, când de fapt e invers: euro s-a dovedit a fi instabil în raport cu leul. De ce nu știți să vă bucurați de acest maxim istoric, că doar d-aia e maxim?! Și de ce ne tot speriați că am revenit la recesiunea economică din 2010? Nu vă dați seama că atunci eram cu toții mai tineri?”

Scris de TNR
15 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult