Băsescu neagă recesiunea: „De fapt economia crește, dar în celălalt sens!”

Deși datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că România a intrat iar în recesiune economică, președintele Băsescu a încercat din răsputeri să ne convingă că în realitate economia este pe drumul cel bun, dar nu înțelegem noi. Invitat într-o emisiune TV, președintele a explicat: „Un minus 0.3% nu înseamnă obligatoriu scădere economică. Dacă eliminăm toate conotațiile negative ale minusului din față, atunci o să observăm că de fapt avem o creștere economică de plus 0.3%! Am dreptate, domnule Radu Moraru?”

Președintele României a mai explicat și că părțile bune ale recesiunii sunt întotdeauna ignorate de către presa aservită mogulilor. „Prin astfel de atitudini inducem ideea total greșită că recesiunea e un lucru rău. Sincer, mie îmi pare rău că nu avem -5% sau -6% la sută, să fi văzut atunci creștere economică!”

În finalul emisiunii, Traian Băsescu a adresat câteva întrebări incomode actualului guvern: „De ce le tot spuneți oamenilor că leul scade în raport cu euro, când de fapt e invers: euro s-a dovedit a fi instabil în raport cu leul. De ce nu știți să vă bucurați de acest maxim istoric, că doar d-aia e maxim?! Și de ce ne tot speriați că am revenit la recesiunea economică din 2010? Nu vă dați seama că atunci eram cu toții mai tineri?”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
15 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult