Băsescu: „Prima dată i-am propus lui Mircea Lucescu funcţia de premier”

Preşedintele Traian Băsescu a spus aseară la B1 TV că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, însă a ţinut să precizeze că nu liderul PSD a fost prima lui opţiune. „M-am gândit la Ponta abia după ce am fost refuzat de Mircea Lucescu”, a recunoscut preşedintele.

„Întodeauna l-am admirat pe Lucescu pentru talentul cu care formează echipe de succes. Imediat ce l-am demis pe Boc, l-am sunat să-i propun funcţia de premier. I-am zis că-i dau pe mână o echipă de miniştri tânără, oameni cărora să le crească el cota până în alegerile locale. Ghinionul a făcut însă ca Lucescu să fie în spital, după ce l-a accidentat nenorocitul ăla de vatman”, a detaliat Băsescu.

Preşedintele a încercat ulterior varianta Răzvan Lucescu. „ Îi faci agenda de premier, îi spui ce să declare presei, îl înveţi ce tactici economice să adopte. Practic, vei conduce guvernul din umbră, exact cum am făcut eu cu Boc”, a încercat Băsescu să-l convingă pe Lucescu senior. Ideea a fost însă abandonată, după ce George Copos i-a cerut lui Băsescu să cumpere de la el Rapidul cu 1 leu, ca să-l lase pe Răzvan Lucescu să preia echipa de miniştri a Guvernului.

Scris de Calin
19 martie 2012 12:03

Alte articole

Vezi mai mult