Băsescu: Rugaţi-vă, ceva tot o să rămînă!

Duminică a avut loc slujba de sfinţire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni. Bucureştenii care au mers sîmbătă la grătar iar duminică s-au simţit rău (cine ar fi crezut că grătarul pică atît de greu peste cîteva peturi de Burger?!), cei cîţiva suporteri fanatici ai Naţionalei care nu au schimbat postul la 3-0 pentru sîrbi, dar şi cîteva mii de pensionari care au apucat să mănînce ceva săptămîna trecută şi s-au simţit în putere, au venit la Cotroceni să se roage.

Pentru ce să se roage? Ca să fie bine. La toată lumea.

Oamenii s-au adunat la Cotroceni încă de la ora 8 de dimineaţă. Era o vreme rece şi ceţoasă, atît de ceţoasă încît Băsescu, cînd s-a trezit, a întrebat: „Băi, ce-i cu ceaţa asta, cît am băut aseară? Chiar e atîta lume la mine în curte, sau nu m-am trezit de-a binelea?”
Bine că Boc nu era în preajmă, că ar fi răspuns simplu la toate aceste nedumeriri: „Da, da, da!”

De cum a văzut atîta lume, Băsescu a întrebat sincer: „Au venit la mine, sau la urs?”
Răspunsul unui SPP-ist din apropiere a venit prompt: „Nu avem urs la Cotroceni!”

Văzînd puhoiul de lume, Băsescu l-a cheamt imediat pe Avramescu şi pe Preda şi le-a spus să se mai gîndească unde ar putea să mai facă biserici în Bucureşti. Preda Cristian, mai ager la minte, a venit cu o idee care stăpînului său i s-a părut genială: „Ar trebui să facem biserici în fiecare Mall. Sînt mulţi săraci care cască gura prin Mall… Aşa ar avea unde să intre. La rugăciune, nu la întins mîna!”

Lui Băsescu i-a venit o nouă idee: „Avramescule, du-te şi cumpără nişte mici şi nişte bere, dă-i-le Patriarhului Daniel să le sfinţească şi împarte la oameni. Şi să-mi aduci şi prosopul ăla mare cu gagica goală pe el, că am chef să fac o baie de mulţime”.

Spre seară, credincioşii formau mai multe bisericuţe: unele îl înjurau pe preşedinte, altele îi urau un nou mandat.

La un pahar de whisky, Băsescu le spunea consilierilor o glumă: „Băi, ştiţi cum se mai spune la o rugă foarte mişto? … O rugăciune.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
12 octombrie 2009 06:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult