Care unire? Traian Băsescu se pare că s-a dus la Chișinău în interes personal. După ce a ținut un discurs naționalist în fața singurilor fraieri dispuși să-l mai voteze, Băsescu a încărcat un tir cu țigări și whisky netimbrat și a pornit spre graniță. Fostul președinte are chiar și permis de conducere pentru camioane, pentru că dacă angaja un șofer se temea că-i fură din încărcătură.basescu_sofer_tir.jpg

”Se explică și vizitele săptămânale ale lui Băsescu la Chișinău. În medie, cam atât consumă. Dacă faci un calcul simplu, iese cam la jumătate de preț, o sumă importantă. Evident, mai e și plăcerea de a nu plăti accize hoților de la PSD, care oricum ar fura banii”, spune Decebal Popescu, analist politic.

De altfel, Băsescu e singurul lider politic care insistă să facem o autostradă spre Moldova, o zonă săracă, populată cu troglodiți și bețivi, spre care nu are sens să faci drumuri. Dar dacă iei în calcul câte drumuri face Băsescu cu camionul cu țigări, e normal să vrea autostradă. ”I s-o fi luat și lui să-și rupă tirul cu băutură prin gropi”, spune Decebal Popescu.

O variantă și mai elegantă era să vină cu o barjă, pe Dunăre, dar fostul președinte explică: ”Am și eu o vârstă, nu mai beau și nu mai fumez ca pe vremuri. Îmi ajunge un tir pe săptămână”.

Scris de Ionut | Monday, 26.03.2018 20:07 Politic

National Cinematografic