Băsescu va condamna în Parlament regimul fanariot

Preşedintele Traian Băsescu a dispus ieri înfiinţarea unei comisii pentru studierea regimului fanariot în România. După ce raportul comisiei de la Cotroceni va fi gata, Băsescu are de gând să apară în faţa Parlamentului pentru a condamna public regimul fanariot.

“Ca să nu repetăm trecutul, trebuie să ştim prin ce am trecut, cu bune şi cu rele”, a declarat Băsescu. “Regimul fanariot a fost un dezastru pentru România, influenţa turcească i-a pervertit pe români, i-a umplut de sictir. Şi nu spun asta doar aşa, la sanchi.”

Băsescu a mărturisit că i-a venit extrem de greu să ia această decizie, pentru că influenţele turceşti fac parte din el.

 

“Chiar ieri eram la o bodegă pe aici, pe lângă Cotroceni şi i-am zis ospătarului să-mi aducă şi o ciorbică la coniac, că nu merge pe stomacul gol. Pe urmă am comandat nişte sărmăluţe din alea în foi de viţă, cu smântână, că merg după tărie, plus o tavă de baclavale. Atunci mi-am dat eu seama în ce situaţie tragică se află poporul român. După două sute de ani, tot un fanariot are în fruntea ţării.” 

Nu toată lumea e încântată de decizia preşedintelui. Mai mulţi manelişti nemulţumiţi au anunţat că vor veni şi ei în Parlament atunci când va avea loc condamnarea regimului fanariot. Ei au promis că vor primi discursul preşedintelui într-un cor de fluierături, chiuituri şi oftaturi de “Oh, viaţa mea”.

“Marinarul încearcă să habată hatenţia de la hadevăratele probleme ale ţării, vrea să-şi hascundă incompetenţa”, a declarat Florin Salam. “Regimul fanariot a fost bun, a dat de lucru la lume. Ce era ţara asta fără fanarioţi, ce muzică mai hascultau românii dacă nu aduceau ei manelele? Băsescu are ciudă pe succesul nostru, moare de invidie, de-aia face ce face.”

TimesNewRoman a încercat să obţină reacţii şi de la reprezentanţii opoziţiei. Întrebat ce părere are despre regimul fanariot, Mircea Geoană a mărturisit că el, personal, urmează un regim disociat, că din ăsta i-a recomandat medicul. Crin Antonescu, în schimb, a spus că e de acord cu decizia preşedintelui. El şi-a exprimat însă temerea că Băsescu o să treacă pe urmă la condamnarea a noi şi noi regimuri din istorie. “Sper să nu condamne şi regimul Antonescu, ăsta chiar îmi place cum sună”, a conchis preşedintele liberalilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 februarie 2010 09:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult