Băsescu va pune judeţele Harghita şi Covasna să se bată între ele

Traian Băsescu a anunţat noul plan de împărţire a României pe regiuni. El a ţinut cont de dorinţa UDMR-ului şi nu a alipit judeţele cu populaţie maghiară la nicio regiune românească, ca să nu amestece lucrurile. Preşedintele a precizat însă că Harghita şi Covasna nici nu se vor uni, deoarece vrea să le pună să se bată între ele. Pe lângă cele 8 regiuni româneşti, judeţele din Ţinutul Secuiesc vor continua să existe în forma actuală, însă cu armate mult mai bine puse la punct.

Băsescu şi-a motivat planul în felul următor: “Ungurii sunt foarte vocali şi se agită exagerat. Mie îmi lasă impresia că au chef de ceartă, parcă nimic nu le convine. Ce-ar fi să ne mai lase pe noi în pace şi să se bată între ei? Chiar invit judeţul Harghita, care e mai puternic, să-i atace pe covăsneni. Şi Laszlo Tokes să se uite!”

Preşedintele a anunţat şi ce-o să se întâmple cu judeţul care pierde. Imediat ce se semnează tratatul de pace, el va forma cu Vasluiul o regiune separată, de care românii să facă mişto fără nicio reţinere.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
14 iunie 2011 15:23

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult