Băsescu: Voi cere americanilor să bombardeze şi Piaţa Universităţii, dacă tot atacă Iranul

Declaraţie şoc de la Cotroceni! Pe fondul tensiunilor diplomatice dintre SUA şi Iran, aflate în prag de război, Traian Băsescu a anunţat că vrea să profite de această situaţie pentru a cere ajutorul aliaţilor americani în stoparea protestelor din Piaţa Universităţii. Mai precis, spune preşedintele, dacă manifestaţiile nu se opresc până la sfârşitul săptămânii, el va cere aviaţiei americane să bombardeze piaţa din centrul Capitalei.

„Este inadmisibil ca aceste proteste să afecteze ratingul de ţară, moneda naţională şi încrederea investitorilor străini”, spune preşedintele, „şi cred că singurul lucru care le mai poate restabili este un bombardament frumos, curat, făcut de aviaţia aliaţilor noştri. Eu nu sunt un despot ca Iliescu, să chem minerii şi să instig la violenţe de stradă; vreau să pun capăt protestelor în mod democratic, de aceea am apelat la ajutorul Statelor Unite. Pentru a-i convinge pe americani că avem nevoie de aceste bombardamente le-am mai spus şi că avem petrol, în caz că nu deţineau această informaţie.”

Clasa politică s-a solidarizat cu preşedintele. „Era să fiu bătut aseară de bestiile alea din Piaţa Universităţii”, spune liderul liberal Ludovic Orban, „din partea mea să-i şteargă de pe faţa pământului”. Preşedintele PSD Victor Ponta şi-a exprimat şi el acordul: „Să-i bombardeze, foarte bine. După aceea ne vom descurca noi să-i plângem cum se cuvine pe martirii manifestaţiilor, n-aveţi nicio grijă.”

Scris de TNR
18 ianuarie 2012 13:01

Alte articole

Vezi mai mult