Băsescu vrea să aducă minerii la Bucureşti ca să potolească pensionarii

Traian Băsescu vrea să urmeze modelul Iliescu pentru a scăpa de pensionarii care au ieşit în stradă. Surse credibile de la Cotroceni susţin că Băsescu l-a convocat de urgenţă pe minstrul Transporturilor, Radu Bercean, şi i-a cerut să-i pună la dispoziţie mai multe garnituri de tren cu care să aducă minerii la Bucureşti. Băsescu mizează şi pe faptul că pensionarii sunt mult mai uşor de recunoscut decât intelectualii, deci nu mai e cazul ca minerii să umble aiurea ca să bată ochelarişti.

„Băi Bercene, e groasă rău. Nu e de glumă cu pensionarii ăştia. O să se adune din ce în ce mai mulţi iar în curând o să bată jandarmii. Ori aducem minerii la Bucureşti, ori luăm elicopterul şi fugim din ţară. Şi de fugit nu-mi arde, că mai am nişte ani de mandat. De frică să nu fie bătut de pensionari, săracul Boc a ajuns să umble doar cu bodyguarzi după el. Organizează rapid nişte garnituri de tren şi adu-mi minerii cât mai repede la Bucureşti” i-ar fi cerut preşedintele lui Berceanu.

Băsescu nu vrea, totuşi, ca poporul să-l condamne pentru chemearea minerilor, aşa că intenţionează să dea drumul unei campanii media prin care imaginea sa şi a minerilor să fie percepută favorabil. „Facem ca pe vremea lui Iliescu. După ce bat pensionarii, îi punem pe mineri să planteze nişte flori la Universitate şi dăm imaginea asta pe cât mai multe televiziuni. Vorbesc eu cu Dan Diaconescu, să ne rezerve spaţiu de emisie la OTV, în care să-i prezentăm pe mineri ca nişte eroi. Pe urmă le mulţumim frumos minerilor şi îi trimitem acasă.”

Băsescu are şi o variantă de rezervă, în caz că nu reuşeşte să convingă populaţia că intervenţia minerilor este pentru binele ţării. „Dacă nu ţine cu televiziunile, fac o conferinţă de presă şi mai plâng o dată, cu lacrimile merg la sigur. Hă-hă!” i-ar fi spus Băsescu lui Berceanu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
13 mai 2010 09:48
Citește mai mult despre: Basescu mineri pensionari scandal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult