Băsescu vrea să devină un preşedinte-judecător

Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de modul în care se mişcă justiţia română şi spune că este de datoria lui să intervină. „Din punctul meu de vedere, prea mulţi pedelişti şi prea puţini pesedişti sau penelişti ajung în faţa judecătorilor. E o situaţie care nu are cum să-mi convină.

Nu pot să stau toată ziua cu mâna pe telefon ca să le spun judecătorilor ce au de făcut. M-am mulţumit până acum cu rolul de preşedinte-jucător, dar aşa nu se mai poate. O să devin preşedinte-judecător, nu am nevoie de intermediari în actul de justiţie. O să decid eu direct, nu prin diverşi interpuşi, ca până acum”, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Traian Băsescu.

El a explicat şi procedura prin care va revoluţiona justiţia română: inculpaţii se vor prezenta în faţa lui, la Cotroceni, iar el va da o sentinţă în aceeaşi zi. „Eu oricum ştiu dinainte ce sentinţă voi da, că în primul rând mă uit la om, nu la faptă, deci procesul ar trebui să meargă repede. Mă simt pregătit să fiu eu acel preşedinte-judecător de care are nevoie ţara asta”, a spus, în încheiere, Băsescu.

Scris de Calin
15 martie 2011 16:03

Alte articole

Vezi mai mult