Bilanţul DNA. În acest ritm de arestări, Codruţa ne face Parlament cu 300 de membri în 2 ani!

Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a prezentat astăzi bilanţul activităţii pe 2015. Au fost trimiși în judecată de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât acum doi ani: un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an, a precizat Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA a spus că ținta este ca în doi ani să ajusteze parlamentul astfel încât să rămână doar cei 300 de parlamentari și o singură cameră. Specialiștii estimează că prima cameră legislativă ce va fi desființată va fi Senatul, pentru că acolo se află cei mai mulți infractori. „Există un referendum pe tema aceasta, referendumul a trecut. E grija parlamentului să modifice legile dar, până atunci, este problema noastră să asigurăm respectarea lor”.

Kovesi a mai spus că, deși pare greu, munca la DNA este una din cele mai ușoare dintre toate. „E suficient să intri pe holuri în Casa Poporului să strigi „Hoțuuuu” și-i iei pe ăia care întorc capul. După 10 minute de arest se toarnă între ei. E ca și cum ai pescui în acvariu”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 februarie 2016 13:02
Citește mai mult despre: DNA kovesi parlamentari

Alte articole

Vezi mai mult